16 teams plaatsen zich voor finaledag schoolvoetbal Alkmaar

16 teams plaatsen zich voor finaledag schoolvoetbal Alkmaar

De afgelopen vijf weken Organiseerde Alkmaar Sport in samenwerking met Alcmaria Victrix de voorrondes van het Alkmaarse schoolvoetbaltoernooi. Maar liefst 16 teams uit de groepen 7 en 8 plaatsten zich voor de finales, die woensdagmiddag 20 april gespeeld zullen worden op de voetbalvelden van Alcmaria Victrix. Het publiek kan naast het kijken naar de voetbalwedstrijden en aanmoedigen van de teams ook meedoen aan de spandoeken- en hooghoudwedstrijd die deze middag georganiseerd worden. De winnende teams plaatsen zich voor de regiofinales die op 25 mei in Purmerend gespeeld worden.

 

Zoals elk jaar organiseert Alkmaar Sport op de voetbalvelden van Alcmaria Victrix het Alkmaarse schoolvoetbaltoernooi. Dit keer werden er door de groepen 7 en 8 uiteindelijk op vier dagen voorrondes gespeeld in plaats van op de geplande drie dagen. Het slechte weer gooide halverwege één van de speeldagen roet in het eten waardoor een deel van het programma werd afgelast. Gelukkig was er voor de zekerheid een extra speeldag in het programma opgenomen, waardoor de voorbereidingen voor de finale niet in het nauw gedreven werden.

 

Veel van de 16 finaleteams hebben zich geplaatst zonder ook maar één wedstrijd te verliezen in de voorrondes, en zijn dan ook hard op weg naar de titel van schoolvoetbalkampioen van Alkmaar. Alle teams zijn dan ook druk aan het trainen voor de belangrijke en spannende wedstrijden op 20 april 2016. Naast het spelen en bekijken van de wedstrijden zijn kan men deze middag ook deelnemen aan  andere activiteiten op en rond de velden van Alcmaria Victrix, deze activiteiten zijn toegankelijke voor iedereen. Zo staat er een pannakooi op het terrein en er vindt een hooghoudtoernooi plaats.

Dit jaar wordt ook weer een spandoekenwedstrijd georganiseerd voor de deelnemende scholen. De groep, maximaal 10 kinderen, met het mooiste spandoek mag gaan eten bij McDonald’s.

 

De finaledag vindt plaats op de velden van Alcmaria Victrix en begint om 13.00 uur. Om 15.55 uur start de finale voor de meiden en de jongens. De prijsuitreiking vindt plaats om 16.30 uur. Rond 17.00 uur is deze sportieve middag afgelopen.

 

De winnaars, zowel bij de jongens als bij de meiden, plaatsen zich voor de Regiofinales. Deze vinden plaats op woensdag 25 mei bij voetbalvereniging V.V. de Wherevogels in Purmerend. Op 22 juni 2016 vindt de landelijke finale voor groep 7/8 plaats bij het sportcentrum van de KNVB in Zeist.

 

Schoolvoetbaltoernooi groep 5/6

De voorrondes en finale van het schoolvoetbaltoernooi voor groep 5/6 zijn gespeeld op 23 maart. De Driemaster was onverslaanbaar en gaat zowel met een meisjes- als met een jongensteam naar de regiofinale op 18 mei 2016 bij V.V. Schagen in Schagen.