65 dreumesen beleven sportieve ochtend

65 dreumesen beleven sportieve ochtend

Maar liefst 65 dreumesen, kinderen in de leeftijd van 0-5 jaar, verschenen vrijdag 22 juli op de speciale dreumesochtend bij sportcomplex De Meent in Alkmaar. De sportcoördinatoren van Alkmaar Sport organiseerden op het omheinde kunstgrasveld een sportinstuif met extra veel oog voor de kleinste sportertjes die Alkmaar rijk is. De kinderen vermaakten zich twee uur lang met ballen, kruiptunnels, diverse loopfietsen en springkussens. Dat de zon zich nauwelijks liet zien was gezien de benauwde weersomstandigheden voor deze doelgroep een welkome bijkomstigheid. Vanwege het succes heeft Alkmaar Sport besloten het concept op de laatste vrijdag van de zomervakantie, vrijdag 26 augustus, te herhalen.

 

Vrijdag 22 juli was sportcomplex De Meent vanaf 10.00 uur het domein van een grote groep zeer jonge kinderen. Met (groot)ouders kwamen zij af op de sportinstuif gebaseerd op het concept ‘Beweegkriebels’. Met ‘Beweegkriebels’ worden baby’s, dreumesen en peuters uitgedaagd om te spelen en te bewegen. De sportbegeleiders van Alkmaar Sport zetten allerlei leuke spelattributen voor de kinderen klaar, waarna zij zich konden vermaken met ballen, kruiptunnels, spelletjes onder de parachute, luchtkussens, (loop) fietsjes en stoepkrijt. De wat ouderen kinderen speelden goed samen, en hielden rekening met de echte kleintjes die nog niet eens konden lopen. Dit terwijl mama, papa, opa en oma een oogje in het zeil hielden met een bakje koffie en wat lekkers. Natuurlijk werden ook de (groot)ouders uitgedaagd om mee te bewegen.

 

Halverwege de ochtend verscheen Freddy Fit, de mascotte van Alkmaar Sport, om samen met de kinderen een dansje te doen. Na minstens 65 high-fives besloot hij -misschien ietwat oververhit- terug te keren naar zijn slaapplaats.

 

De organisatie ontving na afloop louter positieve reacties. “Het is fijn dat er eindelijk iets voor deze doelgroep georganiseerd wordt. Bewegen in de buitenlucht is iets wat we graag vaker zouden doen. Dat er zoveel andere kindjes bij zijn maakt het alleen maar interessanter en gezelliger,” aldus een ouder. Alkmaar Sport heeft daarom spontaan besloten nog een sportochtend te organiseren voor de kinderen van 0-5 jaar, en wel op vrijdag 26 augustus van 10.00-12.00 uur. Binnenkort wordt hier meer informatie over gepubliceerd op de website www.alkmaarsport.nl.