Aftrap Rabo AZ Voetbaltoer in beeld

Aftrap Rabo AZ Voetbaltoer in beeld

De vijfde editie van de Rabo AZ Voetbaltoer is woensdag 10 februari officieel van start gegaan. Ruim 2.000 basisscholieren kregen AZ’ers op bezoek om met hen de aftrap te verrichten. Bij OBS Liereland in Alkmaar werd dat gedaan door AZ speler en international Ron Vlaar die de speciale 'voetbaltoerbal' in een doeltje trapte. Hij werd daarbij vergezeld door AZ directeur Robert Eenhoorn en Rabobank directeur Bob van der Hout.

De Rabo AZ Voetbaltoer is een maatschappelijk initiatief van de Rabobank en AZ en omvat een uitgebreid achtweeks lesprogramma. Hierin maken spelers en medewerkers van AZ leerlingen van groep 7 en 8 bewust van de thema’s Omgaan met geld, Voeding, Respect, Samenwerken & bewegen. De eerste vier edities van de Rabo AZ Voetbaltoer waren een daverend succes met ruim 3.500 deelnemende kinderen van ruim 90 scholen.

Dit jaar strijden de klassen weer om de hoofdprijs, een Rabo AZ Voetbaltoer-clinic onder leiding van een officiële AZ-jeugdtrainer. Om hiernaar mee te dingen, dienen de deelnemende klassen in april en mei hun eindopdrachten in te leveren. Voor Omgaan met geld, Voeding en Respect mogen dat film-, foto- of tekstopdrachten zijn. Voor Samenwerken & bewegen moet dit een filmopdracht zijn. Daarnaast moeten er zoveel mogelijk stemmen worden geworven via RaboAZVoetbaltoer.nl.

Bron: Alkmaar Centraal