Alkmaar genomineerd voor beste sportinitiatief

Alkmaar genomineerd voor beste sportinitiatief

De Alkmaarse verbinding van sport met maatschappelijke onderwerpen zoals re-integratie, dagbesteding en opvoeding, is door de Vereniging Sport en Gemeenten (VSG) genomineerd voor het ‘Beste sportinitiatief 2014/2015’. De overige nominaties gaan naar de gemeenten Haren (Gr.), ’s-Hertogenbosch en Hoogeveen. Op woensdag 23 september wordt de winnaar bekend gemaakt tijdens het VSG-congres in Amersfoort.

Alkmaarse sportverenigingen en sportondernemers zijn er het afgelopen jaar in geslaagd om samen met zorgpartners en de gemeente meer mensen te laten meedoen in de samenleving. Dat gaat om werken, het hebben van sociale contacten en het opdoen van vaardigheden.

In verschillende projecten hebben sportverenigingen en -ondernemers de kansen verkend om van grotere sociale en maatschappelijke waarde te zijn voor de inwoners. Uiteenlopend van buitenschoolse opvang op sportvelden tot sportlessen voor inwoners met een lichtverstandelijke beperking en werkervaringsplaatsen in sportkantines.

“Ik weet dat het niet voor iedereen even gemakkelijk is om mee te doen in de samenleving. Met deze projecten laten sportverenigingen en zorgpartners zien dat er in Alkmaar toch veel mogelijk is. Ook via sport. Daar ben ik ook enorm trots op. De nominatie is een bekroning op dat harde werk van alle betrokken partners” aldus wethouder sport Pieter Dijkman (VVD).

Publieksjury
De winnaar van het ‘Beste sportinitiatief 2014/2015’ wordt gekozen door een publieksjury. Collega-gemeenten vormen deze jury en kunnen tot 16 september hun stem uitbrengen op één van deze initiatieven.

De verkiezing is onderdeel van de ‘Sportgemeente van het Jaar’ welke voor de tiende keer wordt georganiseerd door Vereniging Sport en Gemeenten (VSG), sportkoepel NOC*NSF en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).