Alkmaarse jongeren starten cursus tot Citytrainer

Alkmaarse jongeren starten cursus tot Citytrainer

Woensdag 6 april verzamelden negentien Alkmaarse jongeren zich bij sortcomplex De Meent voor de aftrap van de derde cursus ‘Ik train mijn stad’, waar zij worden opgeleid tot Citytrainers. In totaal komen zij zeven keer bijeen en lopen zij stage voor de cursus, waarbij het lesgeven en sportactiviteiten organiseren hoofdthema’s zijn die aan bod komen. Zij worden hierbij begeleid door de cursusleiders van Alkmaar Sport. De jongeren die het traject succesvol afronden worden officieel Citytrainer.

 

Alkmaar Sport organiseert de Citytrainer cursus in opdracht van de gemeente Alkmaar. Citytrainers zijn jongeren die sportieve activiteiten organiseren in hun eigen wijk en bij verenigingen. De Citytrainers leveren een belangrijke bijdrage aan het sportieve karakter van de stad. De jongeren die zich opgaven voor de cursus maakten de eerste cursusavond kennis met elkaar én met de cursusleider van Alkmaar Sport, Tijmen Vader. Vader gaf alvast een inkijkje in het programma wat de komende weken doorlopen zal worden. Daarnaast werd de Citytrainer kleding uitgereikt. Door deze opvallende maar stoere outfit zijn de jongeren straks goed als Citytrainers te herkennen.

 

Na het volgen van de cursusavonden en stage zullen de jongeren na een succesvolle eindpresentatie rond april hun certificaat ontvangen. Meer informatie over de Citytrainers www.alkmaarsport.nl/citytrainer.