Directeur Eenhoorn van AZ opent Alkmaarse kaasmarkt

Directeur Eenhoorn van AZ opent Alkmaarse kaasmarkt

Op vrijdag 24 juli om 10.00 uur luidt Robert Eenhoorn, Directeur Algemene Zaken bij AZ, de bel van de Alkmaarse kaasmarkt. Hét teken dat de markt geheel volgens traditie kan beginnen. Hij doet dit op uitnodiging van wethouder Victor Kloos (OPA).

Robert Eenhoorn is sinds 1 oktober jl. Directeur Algemene Zaken bij AZ. “Hoog tijd om hem kennis te laten maken met de Alkmaarse kaasmarkt.” aldus de wethouder. Eenhoorn wordt vergezeld door zijn collega’s Michael Koster, Manager Commercie, Wouter van Zetten, Directiesecretaris/Jurist en Manager Communicatie, Daan Ruiter.

Directie AZ
Robert Eenhoorn vormt samen met de Directeur Voetbalzaken, Earnest Stewart, de directie bij AZ. Sinds 2009 was hij technisch directeur bij de Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond. Hij speelde jarenlang honkbal op het hoogste niveau in de Amerikaanse Major League en nam als speler tweemaal deel aan de Olympische Spelen. Ook was hij coach van Neptunes en bondscoach van de Nederlandse honkbalploeg.

Elke vrijdagochtend kaasmarkt
Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als Kaasstad. De Alkmaarse Kaasmarkt is een traditie sinds 1593. Jaarlijks bezoeken ruim honderdduizend mensen dit kleurrijke evenement. De Kaasmarkt is gratis, voor alle leeftijden en goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. De kaasmarkt is dit jaar van 3 april tot en met 4 september elke vrijdagochtend van 10.00 tot 12.30 uur op het Waagplein in Alkmaar.

Foto: Vincent de Vries / RM