Klimparcours in Outdoorpark Hoornse Vaart gesloten - Outdoorpark krijgt nieuwe invulling

Klimparcours in Outdoorpark Hoornse Vaart gesloten - Outdoorpark krijgt nieuwe invulling

Alkmaar Sport heeft besloten het klimpark in Outdoorpark Hoornse Vaart na de huidige winterstop niet te openen maar definitief gesloten te houden. Uit de jaarlijkse inspectie van de klimparcoursen is gebleken dat het hout van de palen op de hoge niveaus is aangetast door schimmel en houtrot. Daardoor kan op deze niveaus niet meer veilig en verantwoord worden geklommen. De outdoor-grondactiviteiten gaan wél zoals gepland eind april van start en worden zelfs uitgebreid.

 

Outdoorpark Hoornse Vaart staat in Alkmaar bekend om de in het oog springende 20 meter hoge klimtoren en de vijf verschillende klimparcoursen op diverse hoogten. Het park is momenteel gesloten vanwege de winterstop. Bij de jaarlijkse inspectie van het park is gebleken dat het hout van de palen in het klimpark op de hoogste niveaus aangetast is door vocht en schimmel. Omdat de veiligheid van klimmers op deze hooggelegen parcoursen niet gegarandeerd kan worden heeft Alkmaar Sport besloten het klimpark te sluiten. Zowel de klimparcoursen als de tokkelbanen en vrije val worden niet meer gebruikt. De klimwand en het parcours op het allerlaagste niveau blijven wel in gebruik.

 

Outdoorpark blijft open

Hoewel het klimpark met hoogteparcoursen wordt gesloten, blijft Outdoorpark Hoornse Vaart activiteiten op het maaiveld aanbieden. Het terrein is uitstekend geschikt voor sportdagen, feesten en teambuildingactiviteiten voor scholen, groepen en bedrijven. Alkmaar Sport werkt aan de ontwikkeling van een nieuw en trendy outdoorconcept. Het klimpark in zijn huidige vorm, met parcoursen op grotere hoogte, komt niet meer terug.

 

Klanten zijn inmiddels op de hoogte gebracht van de sluiting van het klimpark. Individuele klimmers die mogelijk nog niet zijn benaderd en in het bezit zijn van een geldig toegangskaartje voor het Outdoorpark krijgen een alternatief aangeboden. Zij kunnen contact opnemen met Alkmaar Sport via outdoorpark@alkmaarsport.nl.

 

Groepen, scholen en bedrijven die interesse hebben om een sportdag, teambuildingactiviteit of feestje op het park te organiseren, vinden meer informatie op www.hoornsevaart.nl/outdoorpark