Nomineer nu uw Alkmaarse sportkampioenen

Nomineer nu uw Alkmaarse sportkampioenen

Ook dit jaar organiseert Alkmaar Sport een sportverkiezing in de gemeente Alkmaar. De sporter, sportploeg, het sporttalent, de sportcoach en de aangepaste sporter van het seizoen 2015-2016 worden aan het eind van het jaar in sportcomplex De Meent in het zonnetje gezet. Ook wordt er een waarderingsprijs in de Alkmaarse sport toegekend. Het is vanaf nu mogelijk om sporters uit Alkmaar te nomineren voor deze verkiezing, dat kan per mail via sportkampioenen@alkmaarsport.nl.

 

In Alkmaar is het inmiddels traditie geworden. Elk jaar worden in verschillende categorieën waarderingsprijzen toegekend aan Alkmaarders of Alkmaarse verenigingen die op hoog niveau gepresteerd hebben. Ook dit jaar zijn er weer veel sporters en verenigingen die met hun prestaties op nationaal en internationaal niveau Alkmaar op de kaart weten te zetten.

 

Nominaties
Gedurende het jaar worden sporters die een grote prestatie neerzetten al gefeliciteerd door de wethouder Sport of zelfs door de burgemeester van Alkmaar. Deze sporters zijn dus in beeld en worden automatisch voor de huldiging genomineerd, maar de totale groep kanshebbers is nog veel groter. "We roepen daarom ook bij dezen iedereen op om de goed presterende Alkmaarder, of Alkmaarse vereniging te nomineren voor deze verkiezing,” aldus Paul Bollen, coördinator van de verkiezing. Sporters kunnen genomineerd worden in de volgende categorieën: Sportman/-vrouw, Sporttalent, Sportploeg, Sportcoach, Aangepast sporter, Waarderingsprijs in de Alkmaarse sport. Voor deze laatste categorie kunnen naar eigen inzicht Alkmaarders met een groot hart of een grote inzet voor de Alkmaarse sport genomineerd worden. De genomineerde dient woonachtig te zijn in de gemeente Alkmaar of uit te komen voor een Alkmaarse sportvereniging of –club. Daarnaast dienen de prestaties geleverd te zijn tussen 1 november 2015 en 31 oktober 2016.

 

Een jury zal in november per categorie tot een selectie van drie genomineerden komen. Tijdens een wervelende avond in sportcomplex De Meent zullen vervolgens in december de winnaars bekend gemaakt worden. Uiteraard wordt het publiek in de loop van het jaar geïnformeerd over de exacte datum en tijd waarop het feest dit jaar zal plaatsvinden.

 

Nominaties kunnen gemaild worden naar: sportkampioenen@alkmaarsport.nl, of kijk op www.alkmaarsport.nl/sportkampioenen voor meer informatie.