Opening Stoomcabines Hoornse Vaart start van ‘Wellness weken’

Opening Stoomcabines Hoornse Vaart start van ‘Wellness weken’

Vrijdag 17 juni opende zwembad Hoornse Vaart twee nieuwe stoomcabines. De stoomcabines zijn geïnstalleerd ter ere van het 35 jarig bestaan van het sportcomplex. De opening vrijdagochtend vormt de start van vier Wellness weken.

 

Zwembad Hoornse Vaart investeert ter ere van het 35-jarig bestaan in het complex en in verschillende producten voor zowel jong als oud. Vrijdag 17 juni opende zij twee nieuwe stoomcabines.

 

“De whirlpools zijn ontzettend populair. Recreatieve zwemmers, maar ook wedstrijdzwemmers uit het 50-meterbad ontspannen al bubbelend met de etherische oliën,” vertelt Eddy Bakker, manager exploitaties van Alkmaar Sport. “Uit enquêtes onder onze bezoekers is gebleken dat er vraag was naar deze stoomcabines om zo de wellness ervaring uit te breiden.”

 

De stoomcabines produceren zowel stoom als een rustgevende geur. “Stomen versterkt het immuunsysteem en houdt het lichaam gezond. Daarnaast vergemakkelijkt stomen de ademhaling,” motiveert Bakker de aanschaf. Na afloop van het stoomprogramma starten de douches zodat gebruikers zich kunnen afspoelen.

 

Wellness weken

Tijdens de Wellness weken, van vrijdag 17 juni tot vrijdag 16 juli, ontvangen bezoekers bij ieder muntje voor de whirlpools of stoomcabines een tweede muntje gratis. Zo kunt u van twee wellness faciliteiten gebruikmaken voor de prijs van één. Muntjes zijn voor € 2,50 te koop via de receptie van het zwembad en De Binnenvaart, de horecagelegenheid in de Hoornse Vaart. Meer informatie is te vinden op de website van het zwembad, www.hoornsevaart.nl.