Sporters klaar voor de International Children’s Games in Innsbruck

Sporters klaar voor de International Children’s Games in Innsbruck

Maandag 11 januari reist een 17-koppige delegatie sporters namens Alkmaar af naar de International Children’s Games (ICG) in Innsbruck, Oostenrijk. Daar strijden van 12 tot 15 januari sporters van 12 tot 15 jaar uit 22 landen in acht takken van wintersport tegen elkaar. De laatste voorbereidingen zijn getroffen en de sporters zijn er klaar voor om een optimale prestatie neer te zetten tijdens de spelen.

Bij het onderdeel skiën zijn de Alkmaarse ogen gericht op de 12-jarige Nina Schippers. Nina is afkomstig uit Stompetoren en was afgelopen jaar nog genomineerd voor de titel ‘Alkmaars sporttalent van het jaar’. De nominatie had ze te danken aan het feit dat ze in dat jaar alle wedstrijden in haar leeftijdsklasse had gewonnen. De prijs voor talent van het jaar ging net aan haar neus voorbij, maar ze werd wel geselecteerd om naar Innsbruck af te reizen en daar deel te nemen aan de International Children’s Games. Nina bereidt zich samen met haar trainingsmaatje Roosmieke Heijdemann bij Ski Racing Heemskerk serieus voor en traint 15 weken per jaar in het buitenland. “Het zal moeilijk worden om een medaille te winnen aangezien ik tegen kinderen uit een hogere leeftijdsklasse zal skiën, maar ik ga het zeker proberen!”, aldus Schippers.

Op de International Children’s Games in Innsbruck staan de sporten biathlon, ijshockey, kunstschaatsen, langebaan schaatsen, langlaufen, alpine skiën, freestyle skiën en snowboarden op het programma. De Alkmaarse delegatie bestaat naast de Alkmaarse Nina Schippers uit de skiërs Kiara Derks, Roosmieke Heijdemann, Julian Vrij, Daniël Vonk en Aleix Linse. Daarnaast bestaat het Alkmaarse team uit Jildou van Vliet, Vladimir Markov en Lika Brons (kunschaatsen, Alkmaarsche IJsclub), Anne Smit, Isabel Grevelt, Ida Blokland, Robin Groot, Fonteijn Branbergen, Tijn Smit, Joost Nat en Ingmar van der Griek (langebaanschaatsen, C-selectie IJsbaan De Meent).