Voorbereiden met wandel-app in de hand

Voorbereiden met wandel-app in de hand

'Heden, omtrent vier uur nademiddag, hadden wij het geluk ZM. den keizer en koning (Napoleon, red.) alhier te zien passeren…' Dit citaat uit de Alkmaarsche Courant van 1811 kom je tegen als je met de gratis app AbelLife op je smartphone de Stadswandeling Alkmaar loopt. Een korte wandeling als voorbereiding op de Wandel4Daagse Alkmaar. Wie meer wil, kan zijn hart ophalen met het Wandelnetwerk Noord-Holland.

Een voorbeeld van wandelingen die je kunt lopen met navigatie en informatie in de hand. De gemeente Alkmaar en andere regiogemeenten willen met onder meer Alkmaar Sport NV, Le Champion en Recreatie Noord-Holland de regio sportief op de kaart zetten, onder meer met het digitaliseren van wandel- en fietsroutes.

De stadswandeling duurt circa anderhalf uur en is behalve via de AbelLife app ook gratis te verkrijgen via www.regioalkmaarroutes.nl of als boekje voor €2,50 bij de VVV's. Een digitale kunstroute door Alkmaar is in de maak en de Haring- en Henneproute van 7 of 19 kilometer vanuit De Rijp wordt ook gedigitaliseerd. De komende tijd wordt het Wandelnetwerk Noord-Holland verder uitgerold, wandelingen die starten vanuit knooppunten en die je kunt lopen met behulp van de routes op www.wandelnetwerknoordholland.nl, de kaarten die bij de VVV's verkrijgbaar zijn of met de app Wandelnetwerk Noord-Holland. Het netwerk ten westen van Alkmaar is al voorzien van routemarkeringen, de bewegwijzering van andere wandelingen in de regio is in de maak. Zo kun je nu al het routenetwerk Bergen-Heiloo-Alkmaar wandelen en de lunchwandelroute Beverkoog. Dit is een route van 30 of 60 minuten, onder  meer via de medicinale kruidentuin Hortus Alkmaar.
 

Noordhollands Dagblad, bijlage PLUS Wandel4Daagse Alkmaar, 9 mei 2015, Marjolein Eijkman